500 λέξεις για να κρυφτεί η Γύμνια της Ν. Ραιδεστού !

raidestos1Πεντακόσιες λέξεις χρειάστηκαν για να «περιγράψει» η αντιδημαρχία Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Θέρμης, τις εργασίες στις οποίες προέβη για τη «ριζική» αναμόρφωση πάρκου στη Νέα Ραιδεστό (Ηρώο Αγνώστου Στρατιώτη), δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. Παροτρύνουμε τους πολίτες της Νέας Ραιδεστού να κάνουν τον κόπο και να το διαβάσουν… (http://www.thermi.gov.gr/info/?p=49403).

Δε θα σταθούμε στην επιστημονική αφήγηση με την οποία διανθίζεται το κλάδεμα των δέντρων, το στρώσιμο σωλήνων άρδευσης, το βάψιμο των μεταλλικών κιγκλιδωμάτων, η «βιοποικιλότητα» και γενικά η αισθητική που χαρακτηρίζει τη διοίκηση και αυτούς που λαμβάνουν τις σχετικές αποφάσεις για την ανάπλαση δημόσιων χώρων.Θα σταθούμε, όμως επίμονα, στο αναμφισβήτητο γεγονός ότι εδώ και τεσσεράμισι χρόνια (για να μιλήσουμε μόνο για την τρέχουσα θητεία…), η Νέα Ραιδεστός όπως και οι περισσότεροι περιφερειακοί οικισμοί, σε σχέση με τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη είναι εγκαταλειμμένοι. Οι επεμβάσεις που πιθανόν γίνονται είναι πυροσβεστικές, επιφανειακές, παρηγορητικές και σε καμιά βεβαίως περίπτωση «ριζικές», όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο που σχολιάζουμε, και, φυσικά στη συνέχεια …. Εν αναμονή, πάλι, μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Οι ριζικές επεμβάσεις, κύριοι της διοίκησης, απαιτούν και προϋποθέτουν να ακούσετε πρώτα απ’ όλα τους πολίτες (κάτι που αποδεδειγμένα δεν κάνετε) και στη συνέχεια να προχωρήσετε σε επεμβάσεις που πραγματικά θα είναι ΡΙΖΙΚΕΣ!

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ στο πρόγραμμα της αντίστοιχης περιόδου περιελάμβανε για τη Νέα Ραιδεστό, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία κεντρικής πλατείας με τη συνένωση των υπαίθριων χώρων του νηπιαγωγείου της εκκλησίας και του πάρκου Ηρώου (που μόλις «ριζικά» αναμορφώσατε…).

Αν θέλετε να επικαλείστε ριζικές επεμβάσεις οφείλατε να γνωρίζετε ότι:

-Στη Νέα Ραιδεστό οι πολίτες ζητούν την άμεση λειτουργία των παιδικών χαρών, όπου ακόμη δεν αφαιρέθηκε η σχετική σήμανση με την προτροπή προς τους γονείς να εισέρχονται με δική τους ευθύνη, καθόσον ακόμη δεν έχουν νόμιμα αδειοδοτηθεί.

-Στη Νέα Ραιδεστό οι πολίτες ζητούν την άμεση αναμόρφωση της επικίνδυνης εξόδου από την οδό Κολοκοτρώνη προς την Εθνική Οδό.

-Στη Νέα Ραιδεστό οι πολίτες ζητούν την παράκαμψη της Εθνικής οδού (της δικής μας καρμανιόλας) Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, η οποία διέρχεται μέσα από τον οικισμό κάτι που στοίχισε ήδη πολλές ζωές… Το ελάχιστο, μέχρι να γίνει η παράκαμψη, να στηθεί μια πεζογέφυρα για να μπορούν με ασφάλεια οι κάτοικοι να διασχίζουν τον άκρως επικίνδυνο αυτό δρόμο.

-Στη Νέα Ραιδεστό οι πολίτες ζητούν την ανάπλαση του αλσυλλίου (βόρια του χωριού) με δυνατότητα πολλαπλής χρήσης από τους πολίτες.

-Και φυσικά στη Νέα Ραιδεστό οι πολίτες ζητούν να συντηρείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και χωρίς τη μεσολάβηση αιρετών, ό,τι έργο γίνεται. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ του πολίτη-δημότη που καταβάλλει Δημοτικά Τέλη ! Τρανό παράδειγμα εγκατάλειψης ο πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος προς Φιλοθέη.

Πάρκο στο ηρώο της Νέας Ραιδεστού, πριν και μετά τη «Ριζική» αναμόρφωσή του !

Κύριοι της διοίκησης, γνωρίζουμε ήδη τον τρόπο με τον οποίο διοικείτε το δήμο κοντά σαράντα χρόνια! Γνωρίζουμε ότι θα προβείτε σε προεκλογικά έργα βιτρίνας, χωρίς καμιά διαβούλευση με τους πολίτες, γνωρίζουμε ότι λίγο πριν τις εκλογές θα στρώσετε ένα ή δυο δρόμους άσφαλτο και θα ζητήσετε στη συνέχεια, ως αντάλλαγμα ακριβό, την ψήφο των πολιτών για την ανανέωση της θητείας σας.

Οι πολίτες όμως αυτή τη φορά ξέρουν και έχουν το νου τους ….

Οι πολίτες ζητούν ανανέωση, ζητούν νέα πρόσωπα με γνώσεις, με όραμα, με διάθεση να υπηρετήσουν ισότιμα τους δημότες-κατοίκους του δήμου άσχετα από προσωπικές γνωριμίες , εκλεκτικές συγγένειες με αιρετούς και ιδεολογικές κομματικές συνάφειες !