Δημοκρατία versus Εκλογών

paremvasi

Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς τη συμπεριφορά του Δημάρχου και μελών της παράταξης που διοικεί το Δήμο περί τα σαράντα χρόνια; Μια παράταξη με δημοτικούς συμβούλους και Δήμαρχο που θα ίσως συνταξιοδοτηθούν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Μια παράταξη μαθημένη να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και να μην αντέχει την κριτική. Μια παράταξη που μόλις τα τελευταία περίπου πέντε χρόνια απέκτησε αντιπολίτευση …

Τελευταία (Δημοτικό Συμβούλιο 6-2-2019) άρχισε η Διοίκηση να υποπίπτει και σε ατοπήματα άλλου είδους…

Ο Αντιδήμαρχος κ. Τσολάκης με μια πρωτοφανή συμπεριφορά μας υπέδειξε καταρχάς πώς πρέπει να αντιπολιτευόμαστε, στη συνέχεια απαίτησε να τοποθετείται τελευταίος ακόμα και σε θέματα που δεν είναι εισηγητής αλλά και σε άλλα που δεν άπτονται καν των αρμοδιοτήτων του !!!

Πιο ανησυχητική ήταν η συμπεριφορά του προέδρου του ΔΣ κ. Γκουστίλη κατά την διάρκεια της συζήτησης για την καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, θέμα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση. Μετά από την τοποθέτηση του κ. Αναγνώστου, του Δημάρχου, πριν τοποθετηθούν οι υπόλοιπες παρατάξεις, ο Πρόεδρος τελείως αυταρχικά και αντιδημοκρατικά παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης. Δε φτάνει που ταλαιπωρούνται οι εργαζόμενοι μένοντας απλήρωτοι για πολλοστή φορά, μας αφαιρέθηκε το δικαίωμα να τοποθετηθούμε και να συζητήσουμε ουσιαστικά το όλο θέμα.

Σχετικά δε με το θέμα της καθυστέρησης πληρωμής είναι πράγματι αξιοπερίεργο πως πληρώνονται οι εργαζόμενοι άλλων δήμων σε ίδιες δομές και με ίδιες συνθήκες εργασίας ενώ οι δικοί μας εργαζόμενοι ταλαιπωρούνται και δημιουργούν ζήτημα κάθε φορά για να γίνουν τα αυτονόητα. Δε ξέρω πως φαίνεται όλο αυτό, αλλά εμάς πια δε μας πείθουν οι δικαιολογίες του τύπου “… είναι πρόβλημα της κακής κυβέρνησης που δεν στέλνει τα ποσά..”

Δεν καταλαβαίνουμε αυτό το δήθεν μένος από πλευράς της κυβέρνησης για το Δήμο μας, αναφορικά και μόνο σε ότι έχει να κάνει με τις πληρωμές των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς! Γιατί κατά τα λοιπά τα εκατομμύρια έργων που εμφανίζει η διοικούσα παράταξη ως μεγαλούργημά της, είναι αποκλειστικά από προγράμματα παρόμοια με αυτά που πληρώνονται οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών.

Η καχυποψία έχει φωλιάσει πια μέσα στο μυαλό μας και ο μόνος τρόπος να διαλυθεί είναι η κατάθεση στο δημοτικό συμβούλιο της χρηματοροής του προγράμματος. Να δούμε όλοι πότε έρχονται τα ποσά και ποιους μήνες ή ποιο μήνα αφορούν. Αρκετά πια με τη σπέκουλα, αρκετά με την εκμετάλλευση και ταλαιπωρία των εργαζομένων που δουλεύουν με αυταπάρνηση, φιλότιμο, αλλά ως γνωστόν για την διαβίωση τους αυτά δεν αρκούν ….

Η παράταξή μας πάντα με γνώμονα το καλό της περιοχής άσκησε υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση. Πλανώνται πλάνην οικτράν όλοι αυτοί οι ακομμάτιστοι και ανεξάρτητοι που βρίσκονται στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ότι υιοθετώντας τις παραπάνω τακτικές τελικά θα αποφύγουν και να λογοδοτήσουν, ότι με παρελκυστικές τακτικές θα υφαρπάξουν την ψήφο !

Και μια συμβουλή, ως τον Μάη έχουμε ακόμη καιρό , ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!!