ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΛΥΣΗ … ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ!

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΛΥΣΗ … ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ!

ΥΠΟΘΕΣΗ Σ.Α.Σ.Θ. – Ο.Α.Σ.Θ. – ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

Με αφορμή την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για την ίδρυση και λειτουργία λεωφορειακής γραμμής του Ο.Α.Σ.Θ. που θα συνδέει τη Θέρμη με το Πανόραμα, θα θέλαμε ως ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ καταρχήν να τη χαιρετήσουμε, όμως παράλληλα να καταθέσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, για την επίμονη άρνηση εξεύρεσης λύσης για τα γνωστά προβλήματα μετακίνησης των δημοτών μας, με λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. στις διαδρομές των πρώην Καποδιστριακών Δήμων (Βασιλικών και Μίκρας), αλλά και για την αδυναμία σύνδεσης των οικισμών μεταξύ τους αλλά και με την έδρα του Δήμου!

Στο άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Θέρμης (22/5/2015) δηλώνεται μεταξύ άλλων ότι … “προκειμένου να τονωθούν και να εξυπηρετηθούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις” θα γίνει περικοπή των δρομολογίων 67 και 67Α, ώστε να προκύψει αυτή η δυνατότητα.

Τα μεγάλα ερωτήματα που προκύπτουν είναι γιατί η Δημοτική Αρχή (μέσω της Επιτροπής Παρακολούθησης Σύμβασης ΟΑΣΘ – Δήμου Θέρμης) δεν προωθεί και δεν εγκρίνει αιτήματα για την τροποποίηση υφιστάμενων δρομολογίων, είτε ως προς το χρόνο είτε ως προς μικρή παρέκκλιση της κίνησής τους, που κατατέθηκαν στο Σ.Α.Σ.Θ και τον Ο.Α.Σ.Θ.. Ίσως οι κάτοικοι που κατέθεσαν τα αιτήματα (από τις περιοχές Ν. Ραιδεστού, Φιλοθέης, Λακκιάς, Βασιλικών και Περιστεράς), δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα όπως οι κάτοικοι της Θέρμης και του Πανοράματος, ή δεν απαιτείται η τόνωση και η εξυπηρέτηση των διαδημοτικών μετακινήσεων, όπως απαιτείται για την διαδρομή Πανόραμα – Θέρμης.

Για να γίνουμε πιο σαφείς:

Με έγγραφα που υπογράφονται από α) Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Θέρμης, β) Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Γυμνασίου Θέρμης, γ) Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Βασιλικών, δ) Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΓΕΛ Βασιλικών, ε) Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΕΠΑΛ Βασιλικών, στ) Διευθύντρια ΟΑΕΔ ΕΠΑΣ Λακκιάς, ζ) Διευθυντή ΟΑΕΔ Π.Β.Μ. Λακκιάς, η) Πρόεδρο Αθλητικού Συλλόγου ΑΕΤΟΣ Βασιλικών, θ) Πρόεδρο Αθλητικού Συλλόγου Γ.Α.Σ. Βασιλικών, ι) Πρόεδρο ΔΣ και Διευθύνοντα Σύμβουλο «η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Α.Ε. κ) Α.Ο.Σ. ΣΤΕΓΗ κατοίκων Φιλοθέης, λ) ομάδα από 46 συγγενείς και φίλοι ασθενών που επισκέπτονται την κλινική «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», καθώς και μ) του τοπικού συμβούλου Περιστεράς κ. Β. Μεσιτίδη,

ΖΗΤΗΘΗΚΕ περιληπτικά μεταξύ άλλων:

1) η μερική τροποποίηση κίνησης της γραμμής 87 μέχρι τον κυκλικό κόμβο Β. Ταβάκη – Πέτρουλα, ώστε να είναι ασφαλής και πιο εύκολα προσεγγίσιμο (με πεζοδρόμιο) το κέντρο της Θέρμης, από το μαθητόκοσμο (και όχι μόνο), ο οποίος επισκέπτεται τη Θέρμη για το Πολιτιστικό, το Ωδείο, τις Αθλητικές εγκαταστάσεις, τα φροντιστήρια, τους γιατρούς – ιατρικά κέντρα και την αγορά της.

2) η μερική τροποποίηση των υφιστάμενων ωρών κίνησης των λεωφορείων του ΟΑΣΘ έτσι όπως περιγράφεται στα κατατεθειμένα έγγραφα.

3) η πύκνωση των υφιστάμενων δρομολογίων του ΟΑΣΘ, καθόσον για τη Φιλοθέη υπάρχουν μόνο 4 δρομολόγια το 24ωρο, ενώ για την διαδρομή ΙΚΕΑ – ΒΑΣΙΛΙΚΑ η συχνότητα κίνησης είναι 1 λεωφορείο ανά μία έως μία και μισή ώρα.

4) ο εξοπλισμός πολλών στάσεων επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου με στέγαστρα και ηλεκτροφωτισμό.

5) ένα τοπικό δρομολόγιο με έδρα τα Βασιλικά, που θα κινείται με μεγαλύτερη συχνότητα, στον άξονα Βασιλικά-Περιστερά-Λιβάδι και Βασιλικά-Άγιος Αντώνιος-Μονοπήγαδο.

6) η ρύθμιση των δρομολογίων του 87 έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των διαφορετικών ομάδων επιβατών και κυρίως των εργαζομένων.

Τα παραπάνω έγγραφα – αιτήματα έχουν κατατεθεί και πρωτοκολληθεί τόσο στο Σ.Α.Σ.Θ. όσο και στον Ο.Α.Σ.Θ καθώς και στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θέρμης στην αρμόδια Επιτροπή Παρακολούθηση Κοινής Σύμβαση ΟΑΣΘ – Δήμου Θέρμης

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ … : σε όλα τα παραπάνω αιτήματα, η απάντηση είτε από τον Σ.Α.Σ.Θ. είτε από τον Ο.Α.Σ.Θ. με την συμμετοχή της αρμόδιας επιτροπής του ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ!!!

oasth-news-20131
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ?

.. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ….

ΠΑΡΕ ΤΟ Ι.Χ. ΣΟΥ!!!

ΟΙ ΛΟΓΟΙ της άρνησης περιγράφονται και σχολιάζονται εντός παρένθεσης παρακάτω:

1. «Η οποιαδήποτε βελτίωση προϋποθέτει την δρομολόγηση πρόσθετων οχημάτων» (αλλού όμως μπορεί να βρεθεί λύση,… διότι ΘΕΛΟΥΝ να βρεθεί λύση!)

2. «Η οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος χωρίς δρομολόγηση νέων οχημάτων, αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα εξυπηρέτησης σε άλλες κοινωνικές ομάδες» (σε ποιες κοινωνικές ομάδες αναφέρεται, όταν τα αιτήματα προέρχονται από τόσους Συλλόγους και αντιστοιχούν σε πληθυσμό πάνω από 15.000 κατοίκους)

3. «Δεν είναι δυνατό να ανταποκριθούμε στην διέλευση και πραγματοποίηση στάσης στον κυκλικό κόμβο Β.Ταβάκη – Πέτρουλα, καθόσον θα επηρεάσει το πρόγραμμα της γραμμής και κατ’ επέκταση τους υπόλοιπους χρήστες» (πόσοι είναι αυτοί, οι υπόλοιποι χρήστες αριθμητικά, όταν συνυπογράφουν όλοι σχεδόν οι Σύλλογοι της περιοχής? Και για πόση καθυστέρηση μιλάμε 3-5 λεπτά?)

4. «Έχει συσταθεί επιστημονική ομάδα εργασίας για την μελέτη άρσης ζητημάτων επικινδυνότητας υφιστάμενων στάσεων στην Εθνική Οδό Θεσ/νίκης – Πολυγύρου, η οποία ομάδα αποτελείται από τον ΣΑΣΘ – ΟΑΣΘ –Π.Ε.Θ. – ΤΡΟΧΑΙΑ – ΚΤΕΛ – ΠΕΔΚΜ – ΤΕΕ και θα θεσπίσει κριτήρια για την άρση αυτών» (θα θέλαμε πραγματικά να δούμε πως θα συντονιστούν οι παραπάνω για να βρεθεί λύση. Όταν είναι να μην γίνει κάτι, συστήνονται μικρές η μεγάλες επιτροπές, …γνωστή ιστορία)

5. «Ο εξοπλισμός των στάσεων με στέγαστρα και εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού είναι αρμοδιότητα των Ο.Τ.Α ο οποίος θα αδειοδοτηθεί στη συνέχεια από την Π.Ε.Θ.» (που είναι λοιπόν ο Δήμος μας, τι ενέργειες έχει κάνει?).

6. Στην περίπτωση των αιτημάτων του τοπικού συμβούλου της Περιστεράς, το ΣΑΣΘ παρακαλεί τον ΟΑΣΘ να εξετάσει τις προτεινόμενες τροποποιήσεις και να δει τις δυνατότητες βελτίωσης της γραμμής. (Ακόμα ο ΟΑΣΘ εξετάζει……)

Είναι προφανές ότι τα αιτήματα αφορούν μια περιοχή στην οποία κατοικούν πάνω από 15.000 κάτοικοι, οι οποίοι λόγω της έλλειψης πυκνής κυκλοφορίας των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται για κάθε τους υπόθεση με τα Ι.Χ. τους. Σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Θέρμης (Τριάδι), όπου τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ κινούνται με συχνότητα 15 έως 30 λεπτά!

Ως ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ ζητούμε από τη Δημοτική Αρχή και την αρμόδια επιτροπή, σε συνεργασία με τον ΣΑΣΘ και τον ΟΑΣΘ, να επιληφθεί των παραπάνω ζητημάτων και να ικανοποιήσει τα δίκαια και πάγια αιτήματα των πολιτών της. Δεν χωράνε δικαιολογίες, ούτε προφάσεις για την αποφυγή επίλυσής τους. Διεκδικούμε την ίση αντιμετώπιση όλων των πολιτών της Θέρμης, όσον αφορά τα αιτήματά τους, ταυτόχρονα με τα αιτήματα των κατοίκων πέριξ του Δήμου μας!