Ανεξέλεγκτη απόθεση μπάζων στην Περιστερά‏

Ανεξέλεγκτη απόθεση μπάζων στην Περιστερά‏

Ο νεοεκλεγείς σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Περιστεράς, Βασίλης Μεσιτίδης κατέθεσε ερώτημα στο δήμο για τη διάθεση μπαζών στην περιοχή της Περιστέρας :
«Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν παρουσιαστεί αρκετά θανατηφόρα κρούσματα κτηνοτροφικών ζώων που ανήκουν σε κοπάδια που βόσκουν κοντά σε σημεία απόθεσης μπαζών και σκουπιδιών.
Ειδικότερα:
πλησίον του ημιτελούς γηπέδου έξω από την Περιστερά, στο δεύτερο χιλιόμετρο του δρόμου Περιστεράς – Λιβαδίου οι κτηνοτρόφοι εντόπισαν σακούλες και φελιζόλ στα εντόσθια των ζώων τους και απαιτούν να λυθεί το θέμα άμεσα με την απομάκρυνση ή την ταφή των μπαζών.

Οι προαναφερθέντες χώροι έχουν χαρακτηριστεί από το Δήμο ως χώροι απόθεσης μπαζών και σκουπιδιών; Η απόθεση γίνεται παράνομα ή έχει δοθεί άδεια από κάποια αρμόδια υπηρεσία; Υπάρχουν ενδεδειγμένοι χώροι απόθεσης μπαζών στην περιοχή;

Μπορεί ο Δήμος να τοποθετήσει ειδικό κάδο για μπάζα στην Περιστερά για να περιοριστεί η παράνομη απόθεση;

Εφόσον δεν καταφέρουμε να δώσουμε λύση σε αυτό το ζήτημα οι κάτοικοι θα προβούν σε καταγγελίες και το θέμα θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Άλλωστε, πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. »