«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε και να εξασφαλίσουμε το μέλλον του Δήμου Θέρμης»

Σ. Φάμελλος: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε και να εξασφαλίσουμε το μέλλον του Δήμου Θέρμης»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέρμη, 15 Μαΐου 2014

Το όραμά του για μια τοπική αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη, δυναμική και πρωτοπόρα, παρουσίασε στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση, που οργάνωσε η Παρέμβαση Πολιτών στα Βασιλικά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμης, Σωκράτης Φάμελλος.

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε και να εξασφαλίσουμε το μέλλον του Δήμου Θέρμης, γιατί έχουμε και τους ανθρώπους και τη γνώση και το πρόγραμμα, αλλά και τη δυνατότητα να υπερασπιστούμε και να αγωνιστούμε για τον τόπο», υπογράμμισε εξαρχής ο Σ. Φάμελλος δηλώνοντας: «Εμείς δεν ψάχνουμε δουλειά στην αυτοδιοίκηση, ψάχνουμε να δώσουμε δουλειά στους ανθρώπους. Είμαστε ενεργοί πολίτες γιατί είμαστε οι πρωτοπόροι της κοινωνικής αλληλεγγύης».

Ο ίδιος τόνισε την ανεξαρτησία της Παρέμβασης Πολιτών («μονάχα από τον πολίτη παίρνουμε εντολή») και μίλησε για μια νέα αυτοδιοικητική πρόταση «με δημοκρατία, συμμετοχή, κοινοτισμό, συνελεύσεις». Μια πρόταση που, όπως εξήγησε, δίνει προοπτική στις τοπικές κοινωνίες: «Οι δήμοι πρέπει να ξαναγίνουν οι πυρήνες της δημοκρατίας και της ανάπτυξης. Γι αυτό χρειαζόμαστε δήμους δυνατούς, κινηματικούς και με όραμα. Δεν μπορούν να υπηρετήσουν αυτήν την ανάγκη οι δήμοι που έχουν επαγγελματίες αιρετούς, που δεν έχουν κουλτούρα δημοκρατίας κι αυτοί που έχουν ένα πολιτικό προσωπικό που εξυπηρετεί τις δικές του προσωπικές στρατηγικές», είπε ο Σ. Φάμελλος.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμης αναφέρθηκε και στη νυν διοίκηση του δήμου, τονίζοντας πως τα στελέχη της δεν μπορούν πια να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών, αλλά και δεν μπορούν να κρύψουν την εξάρτησή τους από την κυβέρνηση. «Μπορούν να στελεχώσουν την τοπική αυτοδιοίκηση και να παλέψουν αυτοί που ανήκουν στα ίδια κόμματα μ’ αυτούς που δημιουργούν τα προβλήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση κι όσοι μιλούν με τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά;», έβαλε το ερώτημα.

Ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε, επίσης, στις επικείμενες περικοπές που έρχονται με τα ψηφισμένα μνημόνια και είπε πως στις επόμενες εκλογές «πρέπει να επιλέξουμε: θα πάμε με την κοινωνία ή θα πάμε με την κυβέρνηση; Θα πάμε με το Δήμο Θέρμης ή με το μνημόνιο, θα πάμε με τη δημοκρατία ή θα πάμε με τον παλαιοκομματισμό»;

Η καθιέρωση της απλής αναλογικής σε όλους του δήμους, οι λαϊκές συνελεύσεις και ο δημόσιος απολογισμός, η προτεραιότητα στον άνθρωπο και στην κοινωνική πολιτική, η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε όλα τα δημόσια αγαθά και η τοπική ανάπτυξη με συλλογικότητα και κοινά δίκτυα, αναφέρθηκαν ως προτεραιότητες της Παρέμβασης Πολιτών.

Ειδικά για τα Βασιλικά, ο Σωκράτης Φάμελλος, επισήμανε την ανάγκη ολοκλήρωσης του πολεοδομικού σχεδιασμού μ’ ένα συνεκτικό σχέδιο που θα αναβαθμίζει και την αξία γης και την παραγωγή, ενώ μίλησε και για έργα που θα βελτιώσουν την ασφάλεια των πολιτών και θα αναπτύξουν τις κοινωνικές δομές. Μίλησε, ακόμη και για το παντελώς άχρηστο κι επικίνδυνο σχέδιο για το εργοστάσιο απορριμάτων στον Άγιο Αντώνιο, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να υλοποιηθούν όλα αυτά «με διεκδίκηση και καθαρά λόγια»

«Να επιλέξουμε το δικό μας δρόμο, τοπικό και δύσκολο, αλλά γελαστό, που μπορεί να δημιουργήσει ξανά στον τόπο», κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος, λέγοντας πως επιλέγοντας την Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης «παρεμβαίνουμε στη ζωή μας, παρεμβαίνουμε στον τόπο μας. Να παλέψουμε για τη ζωή των πολιτών, να πάρουμε το δήμο και τη ζωή μας στα χέρια μας»!

vasilika1

vasilika2

vasilika3