«Είμαστε ενεργοί πολίτες και δεν έχουμε πάρει ανάθεση από κανέναν»!

«Είμαστε ενεργοί πολίτες και δεν έχουμε πάρει ανάθεση από κανέναν»!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέρμη, 13 Μαΐου 2014

«Είμαστε ενεργοί πολίτες και δεν έχουμε πάρει ανάθεση από κανέναν»!

Σε ανοικτή συγκέντρωση της Παρέμβασης Πολιτών Δήμου Θέρμης στο Πλαγιάρι μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμης, Σωκράτης Φάμελλος

«Η ανάγκη για να λειτουργήσει ξανά ο τόπος μας, για να προχωρήσουμε μπροστά, μας έκανε να είμαστε παρόντες σ’ αυτές τις εκλογές», δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμης, Σωκράτης Φάμελλος, στην ανοικτή συγκέντρωση που οργάνωσε στο Πλαγιάρι η Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης. Ο ίδιος εξήγησε τα χαρακτηριστικά της παράταξης που διεκδικεί το Δήμο Θέρμης, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για μια «προσωποκεντρική και δημαρχοκεντρική παράταξη, όλοι συμμετέχουμε ισότιμα. Η παράταξη δεν είναι καν των μελών της! Είναι της κοινωνίας της Θέρμης, των ενεργών πολιτών της! Κι εμείς δεν έχουμε πάρει ανάθεση από κανέναν»!

Ο Σ. Φάμελλος μίλησε για την αξία της αυτοδιοίκησης, «που αντιπροσωπεύει τη βάση της δημοκρατίας, τον πυρήνα της συλλογικότητας, την κοινή συνείδηση», αλλά και τις άλλες αξίες που πρεσβεύει η Παρέμβαση Πολιτών: την ανανέωση του πολιτικού δυναμικού, την αποκέντρωση, τη διαφάνεια, την κοινωνική συμμετοχή, αλλά και το δημόσιο απολογισμό.

«Ζούμε στιγμές ετεροδιοίκησης, όχι αυτοδιοίκησης», επισήμανε ο Σ. Φάμελλος κι εξήγησε ότι με την περικοπή του 70% των χρημάτων που η πολιτεία δίνει στην τοπική αυτοδιοίκηση, «προσπαθούν να μειώσουν τον ανεξάρτητο λόγο και τις δυνάμεις της».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμης αναφέρθηκε, ακόμα, στο έλλειμμα δημοκρατίας που έχει φέρει ο Καλλικράτης, με το δήμο να έχει αποκοπεί από τους πολίτες. «Έλλειμμα ανανέωσης, έλλειμμα δημοκρατίας και κοινοτισμού και εξάρτηση από την κυβέρνηση. Αυτά τα τρία βάλαμε ως ζητήματα στη διοίκηση του Δήμου Θέρμης, αλλά δεν βρήκαμε ανταπόκριση. Όμως για να υπηρετήσεις τον τόπο πρέπει να είσαι απέναντι σε κάθε Σαμαρά και σε κάθε Βενιζέλο, γιατί αυτοί είναι απέναντι στον τόπο και στην κοινωνία»!

Ακόμη, ο Σωκράτης Φάμελλος, μίλησε για την ανάγκη της καθιέρωσης της απλής αναλογικής που πρέπει να εκφράζεται σε όλα τα όργανα του δήμου και για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του δήμου, με πολιτική διοίκηση για την κοινωνική πολιτική και την τοπική ανάπτυξη. «Πρέπει να βρούμε τη χαμένη αξία της τοπικότητας και να βάλουμε ως προτεραιότητα τον άνθρωπο κι όχι τους αριθμούς», τόνισε.

Τέλος, ο επικεφαλής της Παρέμβασης Πολιτών δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Θέρμης θα είναι δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη («κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό, κανένα παιδί πεινασμένο», είπε χαρακτηριστικά), αλλά και ότι «θα έχουμε δημόσια αγαθά όπως το νερό, η αποχέτευση, ο πολιτισμός, η πρόνοια, ο αθλητισμός»! Επίσης, έδωσε ραντεβού κάθε εξάμηνο στον κάθε τόπο, όπου με τη διαδικασία της λαϊκής συνέλευσης θα χαράσσεται η πολιτική του δήμου και θα αναπτύσσονται νέοι τομείς και δράσεις.

plagiari4

plagiari5

plagiari6

plagiari7

plagiari8

plagiari3